14.6 C
Călăraşi
30 aprilie, 2024

Angelina Jolie va juca rolul Mariei Callas într-un film biografic în regia lui Pablo Larraín

Publicat: 24/10/2022, 15:48

Angelina Jolie va juca în următorul film al regizorului Pablo Larraín, un lungmetraj biografic despre celebra cântăreață de operă Maria Callas,

Intitulat „Maria”, filmul „spune povestea tumultuoasă, frumoasă și tragică a vieții celei mai mari cântărețe de operă din lume, retrăită și reimaginată în ultimele ei zile în Parisul anilor 1970”, conform sinopsisului. Steven Knight („Spencer”, „Peaky Blinders”, „Eastern Promises”) a scris scenariul.

Maria Callas a fost o soprană greco-americană și una dintre cele mai faimoase cântărețe de operă ale secolului al XX-lea. Ea s-a născut în Manhattan și a început pregătirea pentru operă în Grecia la vârsta de 13 ani, iar mai târziu s-a mutat în Italia pentru a avea o carieră în acest domeniu. De-a lungul anilor, s-a confruntat cu miopie care a lăsat-o aproape oarbă și multiple scandaluri în viața personală și profesională. Ea a avut o rivalitate intensă cu cântăreața italiană de operă Renata Tebaldi, plus o aventură cu Aristotel Onassis (care s-a căsătorit mai târziu cu Jacqueline Kennedy Onassis, care, întâmplător, a fost subiectul filmului lui Larraín „Jackie”).

„A avea șansa de a combina cele mai profunde și personale pasiuni ale mele, cinemaul și opera, a fost un vis mult așteptat”, a spus Larraín. „A face asta cu Angelina Jolie, o artistă extrem de curajoasă și de curioasă, este o oportunitate fascinantă. Un adevărat cadou.”

„Îmi iau foarte în serios responsabilitatea față de viața și moștenirea Mariei Callas. Voi da tot ce pot pentru a face față provocării. Pablo Larraín este un regizor pe care îl admir de multă vreme. Să mi se acorde șansa de a spune mai multe despre povestea Mariei împreună cu el și cu un scenariu de Steven Knight, este un vis”, a spus Jolie.

Cele două filme biografice anterioare ale lui Larraín, „Spencer” de anul trecut, cu Kristen Stewart în rolul Prințesei Diana și „Jackie” din 2016, cu Natalie Portman în rolul lui Kennedy Onassis, au obținut nominalizări pentru cea mai bună actriță pentru cele două protagoniste din rolurile principale. Renumitul regizor a primit, de asemenea, o nominalizare la Premiul Oscar pentru cel mai bun film în limbă străină pentru drama sa istorică chiliană din 2012, „No”, prima recunoaștere de o asemenea importanță pentru țara din care provine.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

20 Mar, 22:50

Știri –

20 Mar, 22:14

Video –

20 Mar, 22:08

Ultima oră

20 Mar, 22:06

20 Mar, 21:45

20 Mar, 21:22

Sursa: https://www.gandul.ro/cultura/angelina-jolie-va-juca-rolul-mariei-callas-intr-un-film-biografic-in-regia-lui-pablo-larrain-19861153

Ultimă oră

Același autor