22 C
Călăraşi
6 mai, 2024

DGASPC: Tatal fetitei care a cazut in put este violent, iar mama…

DGASPC: Tatal fetitei care a cazut in put este violent, iar mama foloseste copiii ca scut

11 iulie 2009

Parintii fetitei care a murit dupa ce a cazut intr-un put au un comportament necorespunzator, tatal fiind violent si mama folosindu-si copiii ca scut, iar Primaria Valcelele ar fi putut preveni incidentul, a stabilit Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Calarasi,, care a decis preluarea celuilalt copil, transmite Mediafax.

DGASPC, care a inceput, vineri, o ancheta la familia fetitei din comuna Valcelele si la primaria localitatii, a stabilit ca Serviciul de Asistenta Sociala al primariei nu a actionat eficient in acest caz.

De asemenea, reprezentantii DGASPC au decis preluarea celuilalt copil aflat in ingrijirea parintilor, considerand ca acesta este in pericol in special din cauza comportamentului tatalui. Familia Vacarus mai are un copil, insa acesta se afla in plasament la bunica materna.

„Serviciul de Asistenta Sociala din cadrul Primariei nu a actionat eficient. Noi consideram ca putea sa previna acest caz in timp, dar nu a luat masurile care puteau duce la sesizarea noastra si la salvarea copilului. Am facut o cercetare prealabila si consideram ca din punctul de vedere al sigurantei celuilalt copil aflat in ingrijirea familiei Vacarus acesta trebuie luat deoarece tatal este foarte agresiv, iar la scandalurile conjugale mama foloseste drept scut copiii impotriva tatalui”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX George Androne, consilier juridic la DGASPC Calarasi.

Potrivit acestuia, copiii familiei Vacarus au fost lasati nesupravegheati in casa in cateva randuri, cu lumanarile aprinse, deoarece nu au curent electric, si incuiati in locuinta.

„Consideram ca in aceste conditii acest copil va fi preluat de noi”, a declarat George Androne.

Preluarea copilului va avea loc la finalizarea anchetei reprezentantilor Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Calarasi, in baza unei hotarari a instantei judecatoresti, iar sanctiunile pot ajunge pana la decaderea din drepturile parintesti a sotilor Vacarus.

Fetita in varsta de doi ani si opt luni a familiei Vacarus a cazut, joi dimineata, intr-un put adanc de zece metri, aflat in curtea familiei sale, din localitatea Valcelele, judetul Calarasi.

Președintele francez Emmanuel Macron și soția sa au vizitat vineri (14 aprilie) Catedrala Notre-Dame din Paris, la patru ani de la incendiul devastator care…

Paștele se sărbătorește diferit de la an la an. Anul acesta, marea sărbătoare este pe 16 aprilie, în timp ce în Paștele 2024 se…

Agricultura are nevoie de două lucruri pentru a prospera. Lumina, care vine de la soare și apa, pe care o poți lua ori din…

Sursa: https://romanialibera.ro/special/dgaspc-tatal-fetitei-care-a-cazut-in-put-este-violent-iar-mama-foloseste-copiii-ca-scut-159532/

Ultimă oră

Același autor