19.6 C
Călăraşi
28 aprilie, 2024

Doi tineri din Călăraşi, reţinuţi după ce au găsit un portofel şi au început să facă plăţi cu un card aflat în el

astăzi, 16:05

Poliţiştii din Călăraşi au reţinut doi tineri care au găsit un portofel şi au început să facă plăţi online cu cardul aflat în interiorul acestuia. Cei doi sunt cercetaţi pentru însuşirea bunului găsit, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Dosarul în acest caz a fost deschis după ce poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din Călăraşi au primit o reclamaţie de la o femeie din municipiul Călăraşi, care şi-a pierdut portofelul, iar apoi a constatat că cineva face plăţi cu cardul său, din cont lipsindu-i suma de 3.000 de lei.

”În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au descoperit autorii, aceştia fiind doi tineri, din municipiul Călăraşi. La data de 6 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au pus în excutare două mandate de aducere, cei în cauză fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru audieri”, informează, joi, Poliţia judeţeană Călăraşi.

În urma audierilor şi a probatoriului administrat, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei sunt acuzaţi de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, dar şi de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/doi-tineri-din-calarasi-retinuti-dupa-ce-au-gasit-un-portofel-si-au-inceput-sa-faca-plati-cu-un-card-aflat-in-el-1922400507452024031621516461

Ultimă oră

Același autor