13.5 C
Călăraşi
5 mai, 2024

Preşedintele PSD Prahova, principalul contracandidat al lui Iulian Dumitrescu la şefia CJ, şi-a depus candidatura: Mă bazez pe sprijinul prahovenilor, care au văzut cum personaje care nu au nicio legătură cu Prahova au acaparat, la propriu, judeţul – FOTO

astăzi, 17:26

Fostul prefect de Prahova, Virgiliu-Daniel Nanu, preşedintele PSD Prahova, şi-a depus, joi candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Nanu a demisionat din funcţia de prefect pentru a candida, principalul său adversar în alegerile locale din 9 iunie fiind preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal pentru corupţie.

„Preşedintele PSD Prahova, Virgiliu-Daniel Nanu, a depus, joi, , la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Prahova, dosarul cu 26.000 de semnături ale prahovenilor care susţin candidatura sa la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, precum şi dosarul de candidatură, în conformitate cu prevederile legale”, anunţă PSD Prahova.

Nanu, fost prefect al judeţului, care a demisionat dn această funcţie pentru a putea candida, a fost însoţit la depunerea candidaturii de parlamentari social-democraţi de Prahova, dar şi de primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici şi de primarii mai multor oraşe şi comune din judeţ.

”Prahova trebuie să redevină a prahovenilor, să fie condusă de oameni care cunosc în amănunt judeţul, profesionişti care să vină cu propuneri clare şi fezabile pentru modernizarea fiecărei localităţi din teritoriu. Mă bazez pe sprijinul şi pe alegerea prahovenilor, care au văzut, în ultimii patru ani, cum personaje care nu au nicio legătură cu Prahova au acaparat, la propriu, judeţul nostru. După 9 iunie, Prahova va reveni pe făgaşul normal, va redeveni a prahovenilor!”, a transmis Virgiliu-Daniel Nanu, prin intermediul comunicatului PSD Prahova.

Afirmaţiile candidatului PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova fac referire directă la principalul său contracandidat, Iulian Dumitrescu, urmărit penal şi acuzat că, după câştigarea alegerilor din 2020, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a numit î funcţii importante din administraţia judeţeană personaje politice care sunt oameni în care are încredere şi pe care i-a adus din judeţul Călăraşi. Exemplul cu cea mai mare notorietate în acest sens este cel al lui Dumitru Tudone, care s-a mutat din Călăraşi, unde are familia, în Prahova, pentru a candida pentru un post de consilier judeţean şi pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al CJ Prahova. După ce DNA i-a interzis lui Dumitrescu să exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova, Tudone a preluat atribuţiile acestuia, conducând, în prezent, Consiliul Judeţean Prahova.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/presedintele-psd-prahova-principalul-contracandidat-iulian-dumitrescu-sefia-cj-depus-candidatura-ma-bazez-sprijinul-prahovenilor-au-vazut-personaje-au-nicio-legatura-prahova-au-acaparat-propriu-1922402625522024041721571337

Ultimă oră

Același autor