13.8 C
Călăraşi
30 aprilie, 2024

Experiență inedită la Muzeul Național al Hărților. O hologramă le va vorbi copiilor în timpul vizitelor

Sursa foto: facebook

O hologramă va vorbi copiilor care vizitează Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din Capitală, a anunțat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Aceasta a vizitat sâmbătă Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, de pe strada Londra din București.

„Acest muzeu vorbește, prin hărțile expuse, despre istoria României. Patrimoniul muzeului este constituit din peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX și reprezintă atât hărți ale regiunilor locuite de români și de strămoșii lor, cât și ale continentelor, hărți astronomice și planuri de oraș”, a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Ea spune că a fost încântată să descopere activitățile create pentru a atrage

i la muzeu. În acest sens, pentru cei mai mici dintre vizitatori există jocuri interactive cu indicii pentru a le stârni curiozitatea și a-i face să caute răspunsuri în interiorul expozițiilor.

„Surpriza pe care o vor avea în curând tinerii vizitatori în Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi va fi aplicația

– o hologramă care va vorbi cu copiii pe durata vizitei. Aplicația va fi disponibilă pe cele 10 tablete puse la dispoziție de muzeu, dar și pe telefonul mobil”, susține Raluca Turcan.

Ea adaugă că a fost bucuroasă să-l cunoască pe tânărul artist contemporan Sever Petrovici Popescu, autorul expoziției temporare intitulată „Miopie istorică” și curatoriată de Ioana Marinescu, expoziție ce prezintă o serie de fotosculpturi, bazate pe o cercetare artistică privind episodul deportărilor din Bărăgan din 1951. Această expoziție este organizată împreună cu Muzeul Ororilor Comunismului și va merge în orașul Călărași, la Muzeul Municipal.

Turcan a felicitat-o pe Cristina Toma, managerul muzeului, pentru implicare și i-a mulțumit că a acceptat propunerea de a deveni consilier onorific pentru educație prin cultură.

„Totodată, mă bucur și îi mulțumesc doamnei Cristina Toma pentru că a acceptat propunerea de a-mi fi consilier onorific pentru educație prin cultură. Sunt convinsă că împreună, alături de echipa Ministerului Culturii, vom găsi idei noi pentru atragerea tinerilor spre instituțiile culturale, pentru creșterea proactivității acestor instituții și pentru evenimente culturale variate, educative și mulate pe așteptările publicului”, a încheiat ministrul Culturii.

Sursa: https://jurnalul.ro/cultura/arte-vizuale/experienta-inedita-muzeul-national-harti-holograma-vorbeste-copiilor-956349.html

Ultimă oră

Același autor