18 C
Călăraşi
27 aprilie, 2024

Nicuşor Dan: Peste doi ani şi jumătate nu o să mai existe linii de tramvai nemodernizate în Bucureşti

Peste doi ani şi jumătate nu o să mai existe linii de tramvai nemodernizate în Bucureşti, spune primarul general, Nicuşor Dan.

El anunţă luni începerea lucrărilor la linia 5, de la Podul Băneasa la Ştefan cel Mare.

„Începem lucrările la linia 5, mai precis de aici, de la Podul Băneasa la Ştefan cel Mare, 4,2 km, e o lucrare pe care s-a făcut deja proiectarea de către STB şi acum e vorba doar de execuţie. Termenul de execuţie este de 12 luni. Lucrarea costă 170 de milioane de lei, cu tot cu TVA şi este primul lot care începe din toate cele pe care le vom face astfel încât la sfârşit toate liniile de tramvai să fie modernizate în Bucureşti. Am avut o procedură de achiziţie, sunt 11 loturi adjudecate, pentru fiecare dintre ele am semnat contractul, suntem spre finalul fazei de proiectare şi în aprilie, mai, vor începe lucrările şi pentru celelalte”, spune Nicuşor Dan.

El afirmă că pentru celelalte loturi procedura de reofertare este deschisă şi 4 martie este termenul limită de depunere a ofertelor.

„Probabil în vara asta o să avem atribuite contractele şi apoi în şase luni proiectare, şi 12 luni execuţie, pentru lotul mai mare, cel cu Călăraşi-Basarabiei, 18 luni execuţia. Deci, peste doi ani şi jumătate nu o să mai existe linii de tramvai nemodernizate în Bucureşti”, încheie Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 11:14

astăzi, 11:06

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/nicusor-dan-peste-doi-ani-si-jumatate-nu-o-sa-mai-existe-linii-de-tramvai-nemodernizate-in-bucuresti-22274394

Ultimă oră

Același autor