28.5 C
Călăraşi
23 iulie, 2024

Prima serie de pensionari și asigurați ai sistemului public de pensii din județul Vaslui a plecat la tratament balnear

Posted by:

14 martie 2023

Peste 50 de pensionari și asigurați ai sistemului public de pensii din județul Vaslui au plecat în data de 9 martie în stațiune la tratament balnear.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 172/2023, Guvernul a aprobat un număr maxim de 60.420 de locuri la tratament balnear care se acordă, în anul 2023, prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

În acest an, Guvernul a alocat suma de 300.000.000 lei cu această destinație. Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maxim 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

„Biletele de tratament se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. În situația neridicării biletului de tratament repartizat pentru o serie, solicitantul mai poate obține un alt bilet de tratament doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, la cerere, pentru o altă serie” , a spus Loredana Enache, purtător de cuvânt al Casei Județene de Pensii Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2023/03/14/prima-serie-de-pensionari-si-asigurati-ai-sistemului-public-de-pensii-din-judetul-vaslui-au-plecat-la-tratament-balnear/

Ultimă oră

Același autor