13.3 C
Călăraşi
17 mai, 2024

Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize

Primele rezultate ale analizelor în cazul fetei de 4 ani care

au venit joi. Analizele probelor luate de DSV din magazinul sătesc din Călărași arată că peștele era infestat cu bacterii peste limitele normale.

Au fost luate mai multe probe atât de magazin cât și din frigiderul familiei respective – două probe de mici congelați și una de macrou congelat. În cazul acestor trei probe au ieșit valori peste limita admisă de enterobacteriacee. Asta înseamnă bacterii cum ar fi klebsiella sau salmonella, care pot produce boli grave dacă ajung în mâncare, așa cum s-a întâmplat în acest caz.

Este așteptat și rezultatul altor trei probe luate de DSV – cel mai probabil în curzul zilei de vineri.

Și inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au prelevat probe, însă până acum nu a fost comunicat un rezultat.

DSV a închis magazinul respectiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar administratorul a fost amendat cu 20.000 de lei, pentru că vindea pește fără să aibă autorizație sanitar-veterinară.

Fetița de 4 ani dintr-o localitate din județul Călărași a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din sat. Bunica, care era internată în spital după ce i s-a făcut și ei rău după masă, a făcut infarct și a murit și ea când a primit vestea despre decesul nepoatei.

Și bunicul fetiței a ajuns la spital, dar în momentul de față starea lui este stabilă.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/primele-rezultate-in-cazul-fetitei-de-4-ani-care-a-murit-dupa-ce-a-mancat-macrou-congelat-ce-s-a-descoperit-la-analize-2780581

Ultimă oră

Același autor