18 C
Călăraşi
27 aprilie, 2024

Protestele fermierilor s-au extins în Bulgaria. Restricţiile de circulaţie, anunţate de MAE

MAE atenţionează că începând de marţi în Bulgaria fermierii vor protesta în intervalul orar 10:00 – 12:00, prin blocarea drumurilor principale şi a punctelor de frontieră.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că în conformitate cu datele publicate de Asociaţia Naţională a Producătorilor de Cereale, începând cu data de 6 februarie 2024, se vor desfăşura acţiuni de protest, în intervalul orar 10:00 – 12:00, prin blocarea drumurilor principale şi a punctelor de frontieră din Republica Bulgaria, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Astfel, în cazul frontierei comune cu România, sunt avute în vedere ca spaţii pentru proteste: Podul Dunării I (Giurgiu-Ruse), Podul Dunării II (Calafat – Vidin), localităţile Tutrakan, Silistra, Kardam şi Durankulak.

Este prevăzută blocarea punctelor de trecere a frontierei corespondente acestora, precum PTF Giurgiu -Ruse, PTF Vidin-Calafat, PTF Silistra – Ostrov Călăraşi, PTF Kardam – Negru Vodă şi PTF Durankulak – Vama Veche. De asemenea, producătorii agricoli bulgari intenţionează să blocheze intersecţii şi segmente importante de drum în interiorul teritoriului bulgar, precum tronsonul Sofia – Ruse, în dreptul localităţii Gorni Dabnik şi în dreptul localităţii Lukovit.

„MAE recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia de la punctele de frontieră aflate la frontiera comună cu Republica Bulgaria, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului”, se arată în comunicat.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul Sofia –

; cu privire la starea vremii – pe site-ul

; cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicaţia gratuită LIMA

, de pe pagina de internet a Agenţiei “Infrastructura Rutieră” –

şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul

(Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din Bulgaria –

; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL – pe site-ul

; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republcia Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerile Externe recomandă consultarea paginilor web

şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (

), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 09:56

astăzi, 09:38

astăzi, 09:36

astăzi, 08:07

astăzi, 07:43

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/protestele-fermierilor-s-au-extins-in-bulgaria-restrictiile-de-circulatie-anuntate-de-mae-22253937

Ultimă oră

Același autor