13.5 C
Călăraşi
29 aprilie, 2024

Starea deplorabilă în care ajunge un ELEFANT, după ce a fost călărit de turiști zeci de ani: „Încă are cicatrici în locurile în care se prindea suportul”

Sursa foto: https://www.wfft.org/PaiLin

Publicat: 11/03/2023, 09:56

Elefanții sunt cunoscuți pentru dimensiunilor lor impresionante și puterea lor extraordinară, însă turiștii care călătoresc pe spatele lor le pot dauna grav sănătății.

Câteva imagini difuzate de organizația de protecție a vieții sălbatice Wildlife Friends Foundation in Thailand (WFFT) îi arată pe elefanții Pai Lin și Boon Chuey, cu spatele deformat după zeci de ani în

O imagine o afișează pe Pai Lin, o femelă de 71 de ani, a cărui spate a fost deformat după 25 de ani munciți în industria de turism din

Pai Lin era obligată să transporte și șase turiști în același timp.

„Spatele lui Pai Lin încă are cicatrici în locurile în care se prindea suportul”, scrie WFFT.

„Această presiune constantă pe spatele elefanților le deteriorează țesutul și le afectează oasele, provocându-le probleme ireversibile la coloana vertebrală”, mai arată organizația Wildlife Friends Foundation in Thailand.

Călătoriile pe elefanți sunt o mare atracție turistică în țările din sud-estul Asiei, însă activiștii susțin că practica este o formă de cruzime la adresa animalelor și că ele nu sunt făcute pentru a fi călărite.

Elefanții ajung să fie munciți până la moarte

Totodată, susțin că

sunt abuzați și exploatați și în alte activități economice și că mulți sunt munciți până la moarte.

„Pai Lin a ajuns în sanctuarul nostru în 2006 după ce a muncit în industria thailandeză de turism”, a povestit Edwin Wiek, directorul și fondatorul WFFT, potrivit

„Ne-a fost dată de stăpânul ei pentru că se mișca prea încet, avea dureri mereu și nu mai putea munci”, a mai spus acesta.

„Coloana lor vertebrală se întinde în sus, iar presiunea constantă pe oasele spatelui le produce daune ireversibile – care pot fi observate la Pai Lin”, a spus Tom Taylor, un alt director WTTF.

Povestea femelei este publicată pentru a atrage atenția asupra cruzimii la care sunt supuse bietele animale.

„Este important de înțeles că elefanții, spre deosebire de cai, nu sunt născuți să fie călăriți. Nu sunt animale domestice și sunt luați din sălbăticie și ținuți în condiții groaznice”, spune el.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile – ucraineană-rusă.

Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

20 Mar, 22:50

Știri –

20 Mar, 22:14

Video –

20 Mar, 22:08

Ultima oră

20 Mar, 22:06

20 Mar, 21:45

20 Mar, 21:22

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/starea-deplorabila-in-care-ajunge-un-elefant-dupa-ce-a-fost-calarit-de-turisti-zeci-de-ani-inca-are-cicatrici-in-locurile-in-care-se-prindea-suportul-19940797

Ultimă oră

Același autor