20 C
Călăraşi
29 aprilie, 2024

Toate vămile dintre România și Bulgaria au fost blocate de fermierii care protestează în țara vecină

Fermierii bulgari protestează. Au blocat vămile cu România, iar în momentul de față sunt peste 100 de protestatari care au decis să staționeze pe marginea drumului.

Fermierii si cultivatorii bulgarii protestează la nivelul național cerând protejarea producției interne și a ajutoarelor.

Demonstrații și blocaje sunt planificate în 80 de locuri din

. Blocajele vor dura între orele 10:00-12:00, iar protestele vor continua și în zilele următoare.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini de la protestele fermierilor bulgari:

Asociația Națională a Producătorilor Bulgari de Cereale a prezentat o harta cu 80 de puncte din țară, unde circulația va fi blocată cu echipamente grele cel puțin două ore pe zi, pe perioada nelimitată.

În cazul frontierei cu România, ar urma să fie blocate temporar, de la această oră, podurile și punctele de frontiera Giurgiu-Ruse și Calafat – Vidin precum și vămile de la Silistra – Ostrov – Călărași, Kardam – Negru Vodă și Durankulak – Vama Veche.

Traficul prin vama Giurgiu-Ruse este oprit

Traficul prin PTF Giurgiu-Ruse este oprit marţi pe ambele sensuri din cauza unui protest al fermierilor bulgari care se desfășoară în sensul giratoriu din PTF Ruse.

„Începând cu ora 10:10 traficul este oprit pe ambele sensuri pentru toate mijloacele de transport din cauza protestului fermierilor bulgari in sensul giratoriu din PTF Ruse.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 6 şi 7 februarie 2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu’, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.

Garda de Coastă a fost informată, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 06.02.2024 și 07.02.2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfășurate acțiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Negru Vodă si Vama Veche.

Astfel, în funcție de evoluția situaţiei în punctul de trecere a frontierei, timpii de așteptare vor fi actualizați periodic.

În prezent traficul este restrictionat in PTF Negru Vodă si recomandăm atât șoferilor de autocamioane, cât și turiștilor să se informeze utilizând aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –

Precizăm că aplicaţia prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, a transmis Garda de Coastă.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/toate-vamile-romania-bulgaria-blocate-fermieri-protest-700086.html

Ultimă oră

Același autor