11 C
Călăraşi
28 aprilie, 2024

VIDEO | „AUTOBUZUL PLUTITOR” a efectuat primele probe la Călărași! Românii vor putea trece Dunărea cu un vehicul-amfibie

Publicat: 25/11/2023, 14:08

În urmă cu câteva luni, proiectul unui „autobuz plutitor” pe Dunăre, care să facă legătură între România și Bulgaria, părea un demers oarecum exagerat, iar mulți au fost sceptici.

Totuși, Consiliul Județean Călărași a transformat în realitate acest proiect, iar „autobuzul plutitor” a efectuat deja primele probe pe Dunăre, „operațiunea” fiind un succes.

Licitația organizată de CJ Călărași a vizat „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra” , iar valoarea estimată a contractului scos la licitație a fost de 4,57 de milioane de lei, potrivit economica.net .

Acest proiect al CJ Călărași beneficiază de finanțare europeană, prin Programul Interregional V-A România – Bulgaria

„Autobuzul plutitor” a trecut examenul chiar în apele Dunării

În imaginile prezentate de Gândul – preluate de la calarasipress.ro – se poate observa cum autobuzul – „Frog Bus Călărași” – intră în apele Dunării și, după câțiva metri parcurși, acolo unde apa se adâncește începe să plutească.

În timpul acestor probe, scepticii au avut parte de o surpriză, fiindcă „autobuzul plutitor” a demonstrat că fluviul poate fi „învins” și altfel, iar românii îl pot traversa și altfel decât erau obișnuiți până acum. „Examenul” a fost trecut cu brio, iar autobuzul-amfibie a revenit, la încheierea traseului, pe mal.

La această licitație a fost desemnată cîștigătoare o companie din Ungaria, care operează un astfel de „autobuz plutitor” la Budapesta. Astfel de autobuze există, de altfel, și în Portugalia, călătorii fiind încântați de experiența trăită.

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare.

Activitatea jurnalistică

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

25 Nov, 14:51

Știri –

25 Nov, 14:47

Actualitate –

25 Nov, 14:39

Ultima oră

25 Nov, 14:32

Știri politice –

25 Nov, 14:06

25 Nov, 13:51

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/video-autobuzul-plutitor-a-efectuat-primele-probe-la-calarasi-romanii-vor-putea-trece-dunarea-cu-un-vehicul-amfibie-20100643

Ultimă oră

Același autor