14.7 C
Călăraşi
28 aprilie, 2024

Locul din România, ocrotit de Dumnezeu. Nici buldozerele n-au reușit să-l dărâme

Publicat la 26 decembrie 2023, 08:01

Moaștele Sfintei Teodora din Carpați vin în România. Ciolacu s-a ocupat de tot. Sursa foto Arhiva EVZ

În România există o mulțime de locuri misterioase încărcate de energie pozitivă. Unul dintre acestea atrage mii de pelerini, care speră să aibă parte de o minune. Nici măcar preoții nu au reușit să deslușească misterul.

Comuniștii ar fi încercat să distrugă acest loc special, însă toate încercările au fost sortite eșecului. Se pare că locul are o energie cu totul specială, fiind și un loc plin de minuni.

Crucea de Leac, locul plin de har din România

În satul Coslogeni, din județul Călărași, există o

despre care se crede că are puteri vindecătoare. Potrivit legendelor, aceasta poate fi urnită din loc doar cu ajutorul Lui Dumnezeu.

Acest loc se găsește în Schitul Coslogeni, de pe DN3B Călărași-Fetești, la kilometrul 14. Pe lemnul din care este sculptată este inscripționat mesajul: „sfântă și de viață făcătoare”.

Din 1738, de pe vremea domnitorului Constantin Mavrocordat, crucea se află la intrarea în satul Coslogeni din comuna Dichiseni. Se spune că în acel an era transportată cu un car cu boi și trebuia să ajungă în Fetești. Pe câmp, carul a cedat, iar crucea nu s-a mai putut urni din loc nici măcar cu cinci perechi de boi.

Nici până astăzi preoţii nu au reuşit să desluşească decât jumătate din mesajul scris, în slavona veche, pe Sfânta Cruce.

Credincioșii vin, se roagă, și speră la minuni

Iniţial, oamenii veneau să se roage la cruce, pe câmp, sub cerul liber. Din 2003 a apărut un schit de călugări. Tot atunci s-a construit în jurul crucii o

„Zilnic, dar mai ales de sărbători, vin la noi credincioşi din toată ţara. În fiecare vineri, începând cu ora 22.00, oficiem Sfântul Maslu, o slujbă deosebit de importantă pentru tămăduirea celor aflaţi în suferinţă. Cine vine aici cu sufletul plin de credinţă şi se roagă va căpăta izbăvire. Ne bucurăm când credincioşii ne calcă pragul şi caută calea spirituală. Toţi au diverse probleme la care nu au găsit rezolvare. Singura speranţă este la Dumnezeu”, declara preotul Lucian Ciolovic, potrivit

Un copil mut, care păzea o turmă de oi, a început să vorbească după ce s-a atins de cruce

Oamenii locului au fost și mai impresionați după ce au aflat că un copil mut, care păzea o turmă de oi, a reușit să vorbească, după ce s-a atins de cruce. Totodată, crucea s-ar fi înălțat în timp și doar cei care au credință mare sunt binecuvântați:

Pe Sfânta Cruce este scris de ani buni un mesaj în slavona veche, dar care este încă un mister și în momentul de față, deoarece nu s-a reușit descifrarea lui în totalitate. Un lucru este cert, cei care s-au rugat aici, și-au găsit liniștea.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/crucea-leac-minuni.html

Ultimă oră

Același autor