19.6 C
Călăraşi
28 aprilie, 2024

Scandal în AUR. Coarnă zice că și-a dat demisia, partidul îl contrazice

Publicat la 4 februarie 2024, 22:05

Dumitru Coarnă și-a dat demisia din AUR. Sursa foto: Arhiva EVZ

Dumitru Coarnă și-a anunțat în cursul zilei de duminică demisia din formațiunea politică condusă de George Simion, invocând nerespectarea legii și statutului AUR, precum și refuzul conducerii partidului de a înființa filiale județene. Ca răspuns, formațiunea a comunicat că parlamentarul a fost, de fapt, exclus din partid.

În luna iunie a anului trecut, Dumitru Coarnă a anunțat că se alătură AUR și va reprezenta grupul parlamentar al acestui partid în Camera Deputaților.

În 2020, deputatul a intrat în Parlament pe listele

, dar ulterior a fost exclus din partid. Excluderea a avut loc după ce Coarnă a participat la o întâlnire la Ambasada Rusiei, alături de Diana Şoşoacă, Mihai Lasca și

, unde s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei la București.

Dumitru Coarnă și-a dat demisia din AUR

„Împreună cu colegii din

am decis, în unanimitate, să demisionăm din partid”, a transmis Coarnă pe

, duminică.

Printre motivele invocate de acesta se numără:

Nerespectarea prevederilor legii partidelor politice (14/2003) de către conducerea națională a partidului;

Nerespectarea statutului AUR de către conducerea centrală;

Refuzul de a înființa filiale județene.

În replică, formațiunea AUR Călărași îl contrazice pe Dumitru Coarnă și subliniază că acesta a fost, de fapt, înlăturat.

Partidul a comunicat că i-a solicitat lui Dumitru Coarnă să prezinte atât în format original, cât și scanate, adeziunile realizate la filiala AUR Călărași. Mai mult, formațiunea a acuzat că deputatul a întocmit „documente financiare care nu sunt în evidența partidului”.

Deputatul ar fi fost dat afară din partid pe 29 ianuarie

Domnia sa a refuzat să răspundă tuturor solicitărilor venite din partea conducerii centrale a partidului, să transmită adeziunile, dar și să respecte cadrul legal și statutar al partidului cu privire la activitățile financiare, iar pe cale de consecință, în data de 29 ianuarie, i s-a transmis că nu mai are nicio calitate de reprezentare în partidul AUR ”, au transmis reprezentanții AUR Călărași.

Potrivit acestora, ca urmare a refuzurilor repetate, i s-a transmis lui Dumitru Coarnă în această săptămână și fizic o somație cu privire la aceste aspecte.

Mai mult, acesta a refuzat să primească reprezentanții Secretariatului General al AUR, dându-i afară dintr-un sediu paralel pe care îl crease pentru AUR Călărași.

Dumitru Coarnă, acuzată că-și urmărea interesele financiare personale

Conform afirmațiilor formațiunii din Călărași, Dumitru Coarnă a încercat, pe parcursul activității sale din ultimele luni, să introducă în AUR Călărași toate mecanismele toxice de funcționare pe care a încercat să le aplice și în celelalte formațiuni din care a plecat sau a fost înlăturat.

„Acesta a refuzat orice promovare a oamenilor pe bază de meritocrație, creând un sistem în care a ținut adeziunile și partea financiară pe persoană fizică.

Nu vom tolera niciun fel de abatere de la normele statutare și legale și nu vom îngrădi dreptul nimănui de a promova în cadrul formațiunii”, a transmis AUR Călărași.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/dumitru-coarna-deputat-demisie-aur-calarasi.html

Ultimă oră

Același autor