19.6 C
Călăraşi
28 aprilie, 2024

Percheziții la Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași. Stenograme: să-mi bag p*la

10:57, 21 martie 2024

Procurorii DNA Constanța fac percheziții, joi dimineață, la Consiliul Județean Călărași. Vizat ar fi președintele Vasile Iliuță (PSD). Vom reveni.

Anterior, într-un alt dosar penal, Iliuță l-a amenințat pe un procuror: „ Sa-mi bag p*la”, „Daca ma trimiti in judecata ramai pe cap cu mine pentru toata viata!”

Vă prezentăm stenograma redată de luju.ro

„Procuror: Tocmai d-aia, haideti sa va aduc la cunostinta calitatea…

Iliuta: Mai, ascultati-ma…

Procuror: …si dumneavoastra sa-mi spuneti daca dati sau nu dati, dupa care…

Iliuta: …ca-i nebun dar nu-mi spune mie ca sunt infractor ca nu accept! Fac balamuc! ‘Ai incalcat legea cutare’ fac balamuc! Oricum fac balamuc daca ma filmezi, fac balamuc! Ori ma filmezi si-mi citesti si nu fac niciun balamuc, daca-mi citesti fara camera nu fac balamuc! Sa mor eu daca-ti fac balamuc! Daca nu…

Procuror: Tocmai imi vorbeati de respect mai devreme…

Iliuta: Nu dar…

Procuror: Vi se pare ca ma respectati daca faceti chestia asta?

Iliuta: Domnule procuror va respect, sa mor eu daca nu va respect! Pe onoarea mea de om daca nu va respect! Daca ma filmati nu respect nimic! Asculta-ma, da-mi la cunostinta, mi-aduci tot, iti dau declaratie, pe onoarea mea daca nu. Daca nu ma filmezi iti spun un singur ‘nu dau nicio declaratie, nu am nimic de obiectat’ problema se pune (neinteligibil). Dar daca ma filmezi iti fac scandal! Spun ‘grup infractional impotriva mea’. Iti fac un balamuc!

Procuror: Dar de ce, care e motivul?

Iliuta: Pentru ca, nu, motivul pentru ca sa-l ia DNA-ul de aici! La cel pe care l-am facut la DNA.

Procuror: Si daca-l ia DNA-ul care e diferenta (neinteligibil)?

Iliuta: Domnule procuror, problema se pune ca eu in declaratie aicea ca sunt grupuri infractionale impotriva mea care actioneaza, care cutare, cutare, cutare. Ca se conexeaza. Sunt grup care se conecteaza. Asculta-ma, fa-o, ma, simplu, nu filma nimic, semnez tot, oricum nu o semnez! Mi-aduci la cunostinta tot, eu iti semnez, eu iti dau declaratie ca nu dau nicio declaratie si am terminat balciul, am incheiat balciul. Fa o incercare.

Procuror: Pana cand?

Iliuta: Ce?

Procuror: Pana cand incheiem balciul?

Iliuta: (rade) Il inchei. Sa-mi bag p*la, daca nu-l inchei. Astazi. Sa moara mama daca nu-l inchei astazi! Si-ti promit un singur lucru, in ce scop, declar invers tot, n-a fost nimic adevarat, a fost decat o …in viziunea mea…

Procuror: Dar pe mine nu ma intereseaza ce declarati dumneavoastra, nu-i problema mea!

Iliuta: Ma, asculta-ma! in viziunea mea gresita.

Procuror: Nu, nu. Eu chiar vreau sa va duceti sa sesizati daca dumneavoastra credeti ca eu fac parte dintr-un grup cum ati spus chiar va rog frumos sa sesizati! Sa se faca cercetari. Eu altceva va intreb, pana cand ziceti dumneavoastra ca se termina balamucul?

Iliuta: Daca ma trimiti in judecata ramai pe cap cu mine pentru toata viata! Asculta-ma ce-ti spun! Nu stiu cine voi fi maine. Dar ramai pe cap cu mine pentru toata viata! Ma barbate, ce-ai cu mine cand eu vreau un singur lucru, vreau sa fac si eu cateva lucruri pe care le-am crezut, pentru ca raman la ########? Vreau s-o duca copiii mei mai bine, vreau sa fac si eu cateva investitii care nu s-au facut pana acuma, vreau sa aduc bani europeni in Calarasi, vreau sa fac lucruri pe care, stai putin, sa nu fi, trebuie sa fii macar ca si martor le vezi ca vreau sa le fac. Ma barbate, nu fac decat un singur lucru, care au fost ticalosi in Consiliul Judetean ce se intampla astazi cu acesti angajati, ma, s-au pus impotriva, nu semnau hartii, nu faceau nimic! Ce sa-i fac, ma, sa-i celerez ca sa-i tin balast al Consiliul Judetean? Ca mi-au spus ca nu semneaza, ca nu fac, ca nu dreg, ii aveam… Directorii i-au dat afara, nu i-am dat eu, ma! (Neinteligibil).

Procuror: Vi se pare ca in momentul in care procurorul primeste un inculpat ca dumneavoastra in birou si e amenintat ca se tine de capul lui, ca toata viata lui, il fac puternic?

Iliuta: A, nu, nu, nu.

Procuror: Va intreb asa…

Iliuta: Asculta-ma, poate am facut si eu greseli, asculta-ma

Iliuta: De acord. Domnul procuror, de acord. Trebuie sa ma puneti sub acuzare atata timp cat considerati ca am incalcat legea. Dar, ca dovada, v-aduc cateva lucruri, dispozitia presedintelui de ce nu a fost atacata? E act administrativ! Domnule procuror…

Procuror: De ce nu spuneti in scris chestiile astea?

Iliuta: Cum sa nu, dar eu intotdeauna…Domnule procuror, dumneavoastra trebuie sa-mi dati calea sa putem sa gasim varianta in care eu, ca si om de buna credinta, am incercat sa fac bine statului. Pot sa n-o fac?

Min.31:09 (imediat dupa ce inculpatul semneaza declaratia)

Iliuta: Auzi, ma? Tu nu vrei sa traiesti in pace?

Procuror: Ce spuneti?

Iliuta: Tu nu vrei sa traiesti in pace?

Procuror: Eu vreau sa traiesc in pace dar …

Iliuta: Eh…bine.

Procuror: De ce, ce vreti sa ziceti

Iliuta: Ba, eu sunt un complicat in care am plecat si am dorit sa fac lucruri pe care sa functioneze. Poate am si gresit, pacatele mele. Nu trebuie sa nu recunosc ca nu am pacate mele dar sa nu-mi faceti voi pacate mai mari decat am eu. Dumneavoastra ca procuror nu-mi faceti pacate mai mari decat le am eu. Ba, le am pe toate, si betiv si curvar si nenorocit, de toate! Le am pe toate, sa moara mama daca nu le am! Ba, dar in loc sa le avem comune vreti sa ma scoateti numai pe mine nevinovat. Lasati-ma dracului sa ma ia ca le avem comune, toti! Pai ce, si tu esti barbat si eu sunt barbat si toti suntem barbati, si toata lumea nu e bine.

Iliuta: Mama (neinteligibil) inseamna ca toate le-am facut! Sa stii un singur lucru, am un singur lucru, sa mor eu daca nu sunt cel mai bun prieten al tuturor! Daca tu gasesti legalitatea legislatiei existente nici eu n-am decat sa fiu corect. Oricum, am modificat o mie de oameni minor. Nu stiu, sunt un nenorocit patentat! Ce voi face nici eu nu stiu. Domnule procuror, sunt un nenorocit, nu stiu ce voi face. Nu vreau s-o fortez dar (neinteligibil), retineti ce va spun eu, cu dumneavoastra pot pierde tot! Tot pierd!

Procuror: V-ati schimbat un pic atitudinea!

Iliuta: Sa mor eu daca nu pierd tot! Am pierdut tot! Cu tine voi pierde tot! Tu sa stii un singur lucru, gasiti o varianta, domnule procuror, viitorul meu e in mana dumneavoastra! Pierd tot! (Neinteligibil). Cu drag! Domnule procuror… ”.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/perchezitii-la-vasile-iliuta-presedintele-consiliului-judetean-calarasi-sa-mi-bag/

Ultimă oră

Același autor