17.2 C
Călăraşi
27 aprilie, 2024

Reacția președintelui CJ Călărași după perchezițiile DNA. Vasile Iliuță acuză că dosarul a apărut după ce și-a anunțat candidatura

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, susține vineri, într-o primă reacție după

procurorilor DNA, că noua anchetă a apărut la o zi după ce și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. El adaugă că dosarul apare în prag de alegeri.

Vasile Iliuță afirmă că, după percheziţiile de ieri, a predat documente „care ar fi putut fi trimise prin corespondenţă, aşa cum a făcut mereu în relaţia cu toate instituţiile statului”.

El susține că „are încredere în justiţie”, așa cum a fost și în 2019, când susține că fusese „pus sub acuzare cu şase luni înainte de alegerile programate din 2020.”

„Patru ani de zile acesta a fost subiectul tuturor. Iliuţă va fi arestat. În 20 noiembrie 2023, am fost achitat în primă instanţă de către Tribunalul Bucureşti, care a precizat că fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

În aceeaşi zi, pe 20 noiembrie, la câteva ore după ce am primit vestea achitării, am fost sunat de un reprezentant al unităţii de parchet care mă trimisese în judecată, reprezentant care mi-a adresat o invitaţie pentru o audiere la sediul instituţiei respective, într-un alt dosar penal, întocmit cu opt luni în urmă, la trei zile după ce avocatul meu a solicitat constatarea nulităţii rechizitoriului prin care fusesem trimis în judecată în dosarul în care am fost achitat în primă instanţă”, scrie preşedinte CJ Călăraşi pe Facebook.

Iliuţă aduagă: „acum două zile şi-am anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi”.

„Ieri au fost percheziţii la Călăraşi. Într-un alt dosar. Am predat documente care ar fi putut fi trimise prin corespondenţă, aşa cum am făcut mereu în relaţia cu toate instituţiile statului”, menţionează preşedintele CJ Călăraşi.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au făcut, joi, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, într-un dosar de abuz în serviciu, au declarat surse judiciare. Procurorii suspectează comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi au ridicat mai multe documente. Conform presei locale, verificări au avut loc şi la sediul DGASPC Călăraşi şi la o unitate medicală, iar vizaţi de această investigaţie ar fi preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, şi conducerea spitalului respectiv.

Marcel Ciolacu a declarat că îl va susţine pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi Vasile Iliuţă pentru un mandat la şefia CJ Călăraşi. „Până acum, nu este niciun anunţ că are un dosar penal, că este urmărit penal, că are vreo decizie. Dacă va avea o decizie de control judiciar, este exclusă susţinerea”, a adăugat liderul PSD.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/reactia-presedintelui-cj-calarasi-dupa-perchezitiile-dna-vasile-iliuta-acuza-ca-dosarul-a-aparut-dupa-ce-si-a-anuntat-candidatura-2731821

Ultimă oră

Același autor