19.6 C
Călăraşi
28 aprilie, 2024

S-a redeschis pârtia de la Călărași, singura din Republica Moldova. Biletul costă 200 de lei

Publicat la 14 ianuarie 2024, 11:46

Pârtia de schi de la Călărași. Sursa foto: facebook.com/skicalarasi

După o pauză de patru ani, în Republica Moldova a fost redeschisă pârtia de schi de la Călărași. Biletul de intrare pe pârtie costă 200 de lei.

Pârtia de schi de la Călărași s-a deschis după o pauză de patru ani. Pârtia are o lungime de aproape 2,5 kilometri și se află la 55 de kilometri de

. Biletul pentru o persoană costă 200 de lei și include accesul pe pârtie și transportul pe parcursul întregii zile. Organizatorii au transmis că vizitatorii trebuie să aibă propriul echipament (schiuri) cu ei. Accesul cu sania este interzis.

Pârtia de schi, deschisă într orele 10.00 și 16.30

va fi asigurat, în schimb, de organizatori, care spun că au pregătit mai multe microbuze în acest sens. „Vă invităm, de la ora 10.00 până la ora 16.30.

nu e chiar așa de multă. Dar poate rezista pe parcursul zilei. Este o pârtie lungă de circa 2,5 kilometri, de categoria „albastră”, pe unele porțiuni fiind chiar „verde” și „roșie” spre finiș. Lângă punctul start se pregătește mămăliguță fierbinte, delicioasă, cu brânză și carne fiartă. Și se va oferi izvar”,, au mai anunțat organizatorii.

Doritorii vor putea degusta, în timpul zilei, din mâncărurile tradiționale care vor fi pregătite: mămăligă cu brânză, carne fiartă și izvar. Ultima dată, pârtia de la Călărași a fost deschisă în iarna anului 2019.

Vremea se menține rece în Republica Moldova

În Republica Moldova, va fi iarnă în toată puterea cuvântului, și astăzi, 14 ianuarie.

au anunțat că mercurul din termometre nu va urca, în multe zone, mai sus de -1 grad, urmând că atingă o minimă de -11 grade Celsius. Vântul va sufla slab, spre moderat, în majoritatea regiunilor țării.

Cerul va fi înnorat în mare parte a zilei și vor exista șanse de precipitații sub formă de ninsoare, au mai precizat specialiștii. Luni se va încălzi, față de ziua de astăzi. Temperaturile vor varia între valorile de 3 grade – 3 grade Celsius.

La Chișinău vor fi între -1 și -6 grade. La Bălți, temperaturile vor oscila între -2 și -8 grade Celsius, la Ungheni, între 1 grad și -11 grade, iar la Orhei, între 0 și -6 grade.

Temperaturi scăzute, în Republica Moldova, și duminică

În Basarabia, temperaturile scăzute din ultima perioadă au dus la formarea de țurțuri la nivelul streșinilor imobilelor, pe acoperișurile blocurilor și la nivelul balcoanelor. Autoritățile locale atrag atenția că administratorii blocurilor de locuit, dar și a altor edificii, care nu curăță acoperișul de țurțuri și zăpadă, riscă să achite amenzi pentru că pun viața pietonilor în pericol.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/partia-de-schi-calarasi-republica-moldova-redeschis.html

Ultimă oră

Același autor