12.6 C
Călăraşi
27 aprilie, 2024

Dumitru Coarnă s-a înscris în AUR, cu un citat din Titulescu. Traseul politic al fostului deputat PSD

sursa foto: Coarna Dumitru / facebook

Publicat la 19 iunie 2023, 18:09

Dumitru Coarnă s-a făcut remarcat din calitatea de lider al unui sindicat din Poliția Românâ. În timpul erei Dragnea, Coarnă s-a înscris în PSD, după care a candidat la Camera Deputațillor, fiind ales deputat de Călărași.

În primii ani de mandat, Coarnă a avut o serie de ieșiri publice care i-au adus o cercetare disciplinară în interiorul Partidului Social Democrat, după care s-a pus în discuție excluderea din partid.

Acum, Coarnă a anunțat că s-a înscris în

, un partid cu care rezonează și cu care s-a aliat în acțiunile politice pe care le-a întreprins în ultimele luni.

”Începând de astăzi, 19 iunie, reprezint grupul parlamentar

în Camera Deputaţilor”, a spus Dumitru Coarnă de la tribuna plenului.

Din acest moment, Coarnă face parte din grupul parlamentar al deputaților AUR, și va fi subordonat direct președintelui partidului, George Simion.

Coarnă nu și-a motivat decizia de a se înscrie în AUR, dar a postat pe o rețea de socializare, un citat din celebrul om de stat român, Nicolae Titulescu.

”Nu dau dreptul nimănui din afară să se amestece în treburile noastre lăuntrice; cer, dimpotrivă, ca directivele politicii noastre interne să fie pur româneşti. Cu această concepţie şi în acest spirit am condus politica externă a ţării şi afirm că…”, a scris Coarnă, citându-l pe Titulescu.

Coarnă, la ambasada Rusiei

În luna aprilie a anului trecut, Coarnă a fost exclus din grupul

, după ce a participat la o

La scurt timp, preşedintele PSD a anunţat că la prima şedinţă a conducerii PSD va propune excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă.

”O să luăm act de aceste documente şi cred că domnul Coarnă a depăşit o linie roşie, având un dialog cu un stat agresor şi asupra unui stat suveran. Este exclus ca eu să îmi schimb poziţia în ceea ce priveşte pe domnul Coarnă”, a explicat atunci liderul PSD Marcel

decizia partidului de a-l exclude pe Dumitru Coarnă.

Sursa: https://evz.ro/dumitru-coarna-s-a-inscris-in-aur-cu-un-citat-din-titulescu-traseul-politic-al-fostului-deputat-psd.html

Ultimă oră

Același autor